Државни дата центар у Крагујевцу потписао Меморандум o разумевању о сарадњи са Европском организацијом за нуклеарна истраживања (ЦЕРН).

У Државном дата центру у Крагујевцу 9. децембра 2023. године, потписан је Меморандум о разумевању о сарадњи са Европском организацијом за нуклеарна истраживања (ЦЕРН).

Меморандум су потписали министар информисања и телекомуникација Владе Републике Србије, Михаило Јовановић, министарка науке, технолошког развоја и иновација, др Јелена Беговић и шеф одељења за информационе технологије ЦЕРН-а, Енрика Поркари, а потписивању је у име Града Крагујевца присуствовао Никола Дашић, председник Привременог органа града.

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, декани факултета и директор Института за информационе технологије, Крагујевац, такође су присуствовали свечаном потписивању Меморандума. Научници и истраживачи Универзитета у Крагујевцу, стратешког партнера Државног дата центра, имаће прилику да стекну нова знања која ће моћи да примене у различитим областима свог рада, а такође ће имати прилику да раде на значајним пројектима који се односе на обраду великих количина података који се генеришу комплексним информатичким системима.


Фото галерија: