ПРОЈЕКАТ ИЛУМИНАЦИЈЕ ОТВОРЕН У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ГАЛЕРИЈИ

ИЛУМИНАЦИЈЕ - интердисциплинарни културни пројекат сарадње Факултета педагошких наука у Јагодини и Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу отворен је 17. јуна 2013. године у Универзитетској галерији

Премијерним извођењем композиције Illuminations немачког композитора и пијанисте Андреса Штафела у Србији, а у изведби пијанисткиње Сања Луковац, у Универзитетској галерији свечано је отворен интердисциплинарни културни пројекат ИЛУМИНАЦИЈЕ, аутора Мие Луковац – асистента на Факултету педагошких наука.
Предавањем мр Сретка Дивљана, сликара и декана Факултета педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, отворена је изложба радова студената Факултета педагошких наука и Филолошко-уметничког факултета.
Изложба радова представља талентоване студенте Универзитета у Крагујевцу, и то не само студенте Одсека за примењену и ликову уметност, већ и студенте Факултета педагошких наука, који су кроз своје уметничка дела презентовали нов начин креативног рада са децом.

Изложба ће бити отворена до 08. јула 2013. године, а посетиоци Универзитетске галерије биће у прилици да у оквиру пројекта Илуминације посете четири предавања и два концерта:
19. јун у 19.00 сати, Универзитетска галерија
Теорија и музика:
мр Виолета Васиљевић "Уметник кроз призму међународних конкурса"

21. јун у 19.00 сати, Универзитетска галерија
Теорија:
Миа Луковац "Уметниково Ја: расветљавање приватне приче аутора-ствараоца"
Музика и теорија:
Станко Симић "Василије Мокрањац: Клавирска музика позног периода стваралаштва"

24. јун у 19.00 сати, Универзитетска галерија
Теорија
мр Нада Милетић "Светлост у науци и уметности: Christiaan Huygens i Johannes Vermer van Delft

24. јун у 20.00 сати, Универзитетска летња сцена
Музика
Концерт студената Филолошко-уметничког факултета