КОНЦЕРТ ТРИЈА ФЛАУТА У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ГАЛЕРИЈИ

Трио флаута у саставу Сузана Марочик, Карољ Марочик и Александар Ружичић наступиће 27. јуна 2013. године у Универзитетској галерији.

Трио флаута у саставу Сузана Марочик, Карољ Марочик и Александар Ружичић основан је 2006. године. Чланови трија нарочито се посвећуjу проширивању литературе кроз прераде и транскрипције разних дела за ову врсту камерног ансамбла (две флауте и алт флаута), као и њиховом извођењу. На концерту у Универзитетској галерији, у четвртак 27. јуна 2013. године у 19.30 сати, премијерно ће извести пет композиција К. Штамица, Ј. Хајдна, Ј.Ј. Кванца и В.А. Моцарта.

Сузана Марочик рођена 1963 године. Дипломирала је флауту на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Миодрага Азањца. Од 1983-1987. као члан уметничког ансамбла „Хор флаута“ под руководством Миодрага Азањца, остварује преко 80 концерата и јавних снимака. Издата су два ЦД-а у продукцији РТС-а са извођењима овог ансамбла. Педагогијом се бави од 1986. и са ученицима осваја преко 120 награда на домаћим и међународним такмичењима, од чега 98 првих и специјалних. Добитник је награда Савеза удружења музичких и балетских педагога Србије за изузетне педагошке резултате 1996. и 2002. Ради као доцент на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу на предмету Методика наставе флауте и у музичкој школи „Др Војислав Вучковић“ у Чачку.

Карољ Марочик рођен 1961. Флауту је дипломирао у Београду на Факултету музичке уметности у класи проф. Миодрага Азањца. Од 1978-1987. члан је уметничког ансамбла „Хор флаута“ под руководством Миодрага Азањца. Са овим ансамблом је остварио велики број концерата и трајних снимака. Издата су два ЦД-а у продукцији РТС-а са извођењима овог ансамбла. Осим тога, наступао је као солиста и као члан различитих камерних састава. Педагогијом се бави од 1983. Са ученицима осваја преко 90 награда.У току деветогодишњег рада са студентима, осваја 49 награда на домаћим и страним такмичењима. Добитник је награда Савеза удружења музичких и балетских педагога Србије за педагошке резултате 1996. и 2000. године. Редовно одржава семинаре и курсеве у разним градовима Србије и Црне Горе. Предаје флауту на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.

Александар Ружичић рођен 1974. Средњу школу завршио је у класи проф. Кароља Марочика и дипломирао флауту у Београду на Факултету музичке уметности у класи проф. Миодрага Азањца. Остварио је велики број солистичких и камерних наступа у најразличитијим саставима у земљи и иностранству.Такође је остварио и значајан број снимака за РТС. Радио је као соло пиколиста Симфонијског оркестра РТС-а и соло флаутиста Позоришта на Теразијама као и у оперском оркестру Народног позоришта под управом великог броја еминентних диригената. Такође наступа и као члан оркестра Исидоре Жебељан. Специјализирао је камерну музику на ФМУ у класи проф. Горана Маринковића. Тренутно ради као уметнички сарадник на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.

Фото галерија: