Изложба Биљане Вуковић у Универзитетској галерији

Изложба слика и графика Биљане Вуковић у Универзитетској галерији биће отворена 01. октобра 2013. године

Универзитет у Крагујевцу и Универзитетска библиотека
Вас позивају на отварање изложбе слика и графика

БИЉАНЕ ВУКОВИЋ

Универзитетска галерија
01. октобар 2013. године
(уторак)
са почетком у 19.00 сати
Изложбу ће отворити ликовни критичар Весна Тодоровић и проф. мр Сретко Дивљан, председник Програмског одбора Универзитетске галерије.

Биљана Вуковић, рођена je у Београду 1949. Факултет ликовних уметности, Графички одсек, завршила je 1973, а последипломске студије графике 1975, код професора Миодрага Рогића. На Факултету ликовних уметности у Београду ради од 1984. године и редовни je професор на Графичком одсеку, за предмете Графика и Цртање. Била је председник Организационог одбора Првог међународног тријенала графике у Београду 2011. године. Од 2007. до 2010. године руководилац је Академије, ФЛУ, Центра за графику и визуелна истраживања. Биљана Вуковић излаже од 1974. године и до сада је имала 45 самосталне изложбе. Излаже графике у разним техникама и цртеже.
Биљана Вуковић добитник је награда:
2013. – Прва награда на Првом интернационаном салону графике у Краљеву
2012. – Велика плакета Универзитета уметности у Београду
2012. – Златна игла на Пролећној изложби УЛУС-а у Београду
2010. – Друга награда на Међународном Тријеналу Графике у Chamalieres, Француска
1999. – Велики печат Графичког колектива у Београду
Учествовала је у раду више ликовних колонија (Студеница, Каленић, Вишеград...), а излагала на више од три стотине колективних изложби у земљи и иностранству (Грчка, Шведска, Норвешка, Финска, Бугарска, Мађарска, САД, Данска, Румунија, Чешка, Кореја, Белгија, Канада, Луксембург, Мексико, Египат, Турска, Аустрија, Француска, Тајван).
Члан је Савета Међународног Ликовног Саборовања Вишеград, у чијем раду учествује од 2000. године и организује и води Међународну графичку радионицу у оквиру Међународног Ликовног Саборовања Вишеград, где су радили уметници из Грчке, Јапана, Белгије, Шведске, Данске, Финске, САД, Канаде, Норвешке, Луксембурга и Тајвана.
Од 2001. године је уметнички селектор за интернационалне уметнике у Ликовној колонији Студеница.