Održan VI Sajam stipendija „Izaberi stipendiju po svojoj meri“

VI Sajam stipendija, koji organizuje Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu, pod sloganom „Izaberi stipendiju po svojoj meri“ održan je 14. oktobra 2014. godine u holu Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu

VI Sajam stipendija pod sloganom „Izaberi stipendiju po svojoj meri“, tradicionalna manifestacija u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu, šestu godinu zaredom okupio je veliki broj izlagača i studenata fakulteta u sastavu Univerziteta u Kragujevcu.

Na samom početku nove akademske godine, studenti i diplomci Univerziteta u Kragujevcu imali su priliku da na ovogodišnjem Sajmu stipendija upoznaju 15 različitih institucija, fondacija i organizacija u domenu mobilnosti studenata i stipendija za usavršavanje u inostranstvu i da od njih dobiju informacije o trenutno aktuelnim konkursima za programe mobilnosti studenata i studentskih razmena, mogućnostima za studiranje i dodatno usavršavanje u inostranstvu, kao i mogućnostima za volontiranje i obavljanje stručne prakse.

Na VI Sajmu stipendija na Univerzitetu u Kragujevcu studentima su se predstavile sledeće fondacije i organizacije:

1. Nemačka služba za akademsku razmenu/ DAAD Beograd
2. Campus France/Francuski institut
3. Fondacija Tempus Beograd
4. Fondacija “Dr Zoran Đinđić“
5. Fond za mlade talente Rpublike Srbije
6. Britanski savet Beograd
7. Međunarodni akademski centar: EducationUSA Serbia
8. Predstavnik univerziteta Politecnico di Milano
9. Predstavnik Universita Catollica del Sacro Cuore
10. Međunarodna studentska organizacija AEGEE
11. Međunarodna studentska organizacija AIESEC
12. Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine – IFMSA Srbija
13. Portal stipendije.rs
14. Kancelarija za međunarodne projekte Univerziteta u Kragujevcu
15. Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu

Prema interesovanju studenata i oceni izlagača, ovogodišnji Sajam stipendija bio je veoma uspešan, a Centar za razvoj karijere će se, kao organizator, truditi da Sajam i u narednim godinama bude najpouzdaniji izvor informacija o aktuelnim programima mobilnosti studenata, konkursima i stipendijama.

Zainteresovani studenti mogu se za detaljnije informacije obratiti savetnicima Centra za razvoj karijere svakog radnog dana u periodu od 08 do 16 sati u prostorijama Centra (drugi sprat Rektorata Univerziteta u Kragujevcu), telefonom na 034/300-425 ili elektronskom poštom na razvojkarijere@kg.ac.rs

Foto galerija: