Start ap vikend na Univerzitetu u Kragujevcu

Na Univerzitetu u Kragujevcu u okviru ADRIATinn projekta od 5. do 7. decembra 2014. godine biće održan prvi Start ap vikend

Projekat ADRIATinn usmeren je na povezivanje akademskog i privrednog sektora kako bi se identifikovale potrebe i mogućnosti za zajedničkom saradnjom, kao i na pružanje podrške razvoju konkurentnosti i tehnoloških kapaciteta malih i srednjih preduzeća jadranske regije kroz stvaranje novih nacionalnih politika i uvođenje inovacija u poslovne procese.

Start ap vikend je jedna od ključnih aktivnosti projekta koja ima za cilj da okupi pre svega mlade preduzetnike, studente, istraživače, ali i sve ostale zainteresovane sa inovativnom poslovnom idejom, i da im pruži mogućnost da svoj poslovni koncept predstave pred nezavisnom komisijom koju će činiti eksperti iz različitih oblasti. Nakon izlaganja svih učesnika, komisija će izabrati najbolju ideju čija će realizacija biti finansijski podržana.

Pored toga, učesnici će imati priliku da razmene iskustva, testiraju svoje ideje i budu upoznati sa bitnim aspektima osnivanja novog preduzeća u Srbiji, zaštite intelektualne svojine, nalaženja različitih izvora finansiranja, kao i mogućnostima za konkurisanje za fondove Evropske unije kroz međunarodne projekte.

Više detalja o događaju možete pronaći na web sajtu: www.startupweekend.kg.ac.rs/