Одржан Ерасмус + инфо дан на Универзитету у Крагујевцу

У ректорату Универзитета у Крагујевцу, 24. новембра 2014. године, одржан је Ерасмус+ ИНФО дан

Европска комисија је 15. октобра 2014. објавила конкурс за нове Ерасмус+ програме у којима могу да учествују и високошколске институције из Републике Србије.

Имајући у виду да се ради о сасвим новим пројектима из области образовања и мобилности, а у жељи да се свим заинтересованим колегама са факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу пруже информације о приоритетима у оквиру поменутих конкурса, као и важним детаљима на које треба обратити пажњу приликом конкурисања, Универзитет у Крагујевцу је у сарадњи са Фондацијом Темпус – Еразмус + канцеларијoм организовао ИНФО дан у Свечаној Сали Ректората 24. новембра 2014.

Присутне су поздравили Марија Филиповић-Ожеговић - управитељ Фонадације Темпус – Еразмус + канцеларије у Србији и проф. др Ненад Филиповић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу.

На инфо дану представљене су новине у оквиру Еразмус + програма, a акценaт је стављен на кључне активности које су доступне и високошколским институцијама из Србије. Представљена је кредитна мобилност у високом образовању, Жан Монро пројекти као и изградња капацитета у високом образовању – новине и приоритети за конкурс 2015.

Презентације са инфо-дана можете преузети са следећих линкова:

Учешће Републике Србије у програму Еразмус+

Пројекти међународне кредитне мобилности

Жан Моне пројекти

Пројекти изградње капацитета у високом образовању

Фото галерија: