Veče slovenske i domaće muzike u Univerzitetskoj galeriji

U okviru resitala Veče slovenske i domaće muzike, 24. februara 2015. godine, sa početkom u 19.00 sati u Univerzitetskoj galeriji nastupuće Vojislav Spasić (tenor) i Jelena Ivanović (klavir). Posetioci Univerzitetske galerije imaće priliku da čuju dela P. I. Čajkovskog, M. Nešića, S. Biničkog, M. Prebande i M. I. Glinke.

Vojislav Spasić rođen je 24. februara 1980. godine u Nišu, gde je završio osnovnu i nižu muzičku školu. Srednju muzičku školu završava u Kragujevcu, na odseku Solo pevanje i violina. Diplomirao na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu i magistrirao na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu solo pevanje u klasi prof. dr Radmile Bakočević. Profesor je i šef Katedre za solo pevanje na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Nastupao je u svim gradovima u Srbiji, pored čega se izdvajaju i koncerti u inostranstvu: Amerika, Engleska, Kanada, Italija, Nemačka ... Prvak je opere Narodnog pozorišta u Nišu i opere u osnivanju grada Kragujevca.
Jelena Ivanović rođena je 1961.godine u Zaporožju, Ukrajina, bivši SSSR, u porodici prosvetnih radnika: otac i majka Lidija Anatolij bili su profesori harmonike. Završila je moskovsku srednju skolu Muzičku im. Gnjesinih (klavir), 1988. godine diplomirala je klavir u Kijevu na Nacionalnoj muzičkoj akademiji, ,Čajkovski,,. Od 1992. godine radila je kao profesor klavira i korepetitor u muzičkoj školi "Dr. Miloje Milojević" u Kragujevcu. Učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima, festivalima i drugim kulturnim manifestacijama u Kragujevcu i širom Srbije. Od 2003. godine radi na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu kao viši umetnički saradnik na Katedri gudačkih instrumenata i na Katedri za solo pevanje.

Foto galerija: