Koncert kamerne muzike Narodna i popularna muzika kao inspiracija

U Univerzitetskoj galeriji, 09. aprila 2015. godine u 19.00 sati, biće održan koncert Narodna i popularna muzika kao inspiracija na kom će nastupiti Aneta Ilić (sopran), Borislav Čičovački (oboa i engleski rog), Aleksandar Stefanović (harmonika), Mirjana Nešković (violina), Boban Stošić (kontrabas) i Miroslav Karlović (udaraljke)

Na koncertu kamerne muzike Narodna i popularna muzika kao inspiracija, koji će biti održan u četvrtak, 09. aprila 2015. godine, u 19.00 sati u Univerzitetskoj galeriji, biće premijerno izvedene kompozicije holandskog kompozitora-minimaliste Hila Majerniga, Isidore Žebeljan i Borisa Papandopula, kao i kompozicije Bela Bartoka.

Program koncerta ima tematske veze sa novom primenom elemenata narodne muzike u stvaralaštvu pomenutih kompozitora. Ovo je jedinstven program koji do sada nije izvođen u Srbiji i Programski odbor Univerzitetske galerije sa ponosom poziva ljubitelje muzike da uživaju u maestralnom izvođenju soprana Anete Ilić, jedne od najistaknutijih vokalnih umetnika u Srbiji.
Na koncertu će nastupiti i violinistkinja Mirjana Nešković - zamenik koncertmajstora Beogradske filharmonije, kontrabasista Boban Stošić, perkusionista Miroslav Karlović - profesor Fakulteta muzičke umetnosti, Borislav Čičovački - profesor Filološko-umetničkog fakulteta i Aleksandar Stefanović - saradnik FILUM-a.

Foto galerija: