Одржан концерт камерне музике Народна и популарна музика као инспирација

У Универзитетској галерији, 09. априла 2015. године одржан је концерт Народна и популарна музика као инспирација на ком су наступити Анета Илић (сопран), Борислав Чичовачки (обоа и енглески рог), Александар Стефановић (хармоника), Мирјана Нешковић (виолина), Бобан Стошић (контрабас) и Мирослав Карловић (удараљке).

На концерту камерне музике Народна и популарна музика као инспирација, који је одржан 09. априла 2015. године у Универзитетској галерији, премијерно су изведене композиције холандског композитора-минималисте Хила Мајернига, Исидоре Жебељан и Бориса Папандопула, као и композиције Бела Бартока. Овај јединствен програм концерта до сада није извођен у Србији и имао је тематске везе са новом применом елемената народне музике у стваралаштву поменутих композитора. Посетиоци су имали прилику да чују композиције писане за хармонику, обоу, енглески рог, виолину и контрабас.
На концерту су наступили виолинисткиња Мирјана Нешковић - заменик концертмајстора Београдске филхармоније, контрабасиста Бобан Стошић, перкусиониста Мирослав Карловић - професор Факултета музичке уметности, Борислав Чичовачки - професор Филолошко-уметничког факултета и Александар Стефановић - сарадник ФИЛУМ-а, као и једна од најистакнутијих вокалних уметника у Србији – сопран Анета Илић.

Фото галерија: