Održan koncert kamerne muzike Narodna i popularna muzika kao inspiracija

U Univerzitetskoj galeriji, 09. aprila 2015. godine održan je koncert Narodna i popularna muzika kao inspiracija na kom su nastupiti Aneta Ilić (sopran), Borislav Čičovački (oboa i engleski rog), Aleksandar Stefanović (harmonika), Mirjana Nešković (violina), Boban Stošić (kontrabas) i Miroslav Karlović (udaraljke).

Na koncertu kamerne muzike Narodna i popularna muzika kao inspiracija, koji je održan 09. aprila 2015. godine u Univerzitetskoj galeriji, premijerno su izvedene kompozicije holandskog kompozitora-minimaliste Hila Majerniga, Isidore Žebeljan i Borisa Papandopula, kao i kompozicije Bela Bartoka. Ovaj jedinstven program koncerta do sada nije izvođen u Srbiji i imao je tematske veze sa novom primenom elemenata narodne muzike u stvaralaštvu pomenutih kompozitora. Posetioci su imali priliku da čuju kompozicije pisane za harmoniku, obou, engleski rog, violinu i kontrabas.
Na koncertu su nastupili violinistkinja Mirjana Nešković - zamenik koncertmajstora Beogradske filharmonije, kontrabasista Boban Stošić, perkusionista Miroslav Karlović - profesor Fakulteta muzičke umetnosti, Borislav Čičovački - profesor Filološko-umetničkog fakulteta i Aleksandar Stefanović - saradnik FILUM-a, kao i jedna od najistaknutijih vokalnih umetnika u Srbiji – sopran Aneta Ilić.

Foto galerija: