Јавни позиви за билатералне пројекте научне сарадње 2016-2017

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије расписало је јавне позиве за билатералне пројекте научне сарадње између Републике Србије и

1. Савезне Републике Немачке


Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у сарадњи са Немачком службом за академску размену (Deutscher Akademischer Austauschdienst-DAAD) расписало је јавни позив за учешће професора и истраживача у заједничким истраживачким пројектима.

Програм је намењен српским и немачким истраживачким групама које имају намеру да раде на заједничким истраживачким пројектима из свих научних области. Максимално трајање пројекта је 2 године.

У програму могу учествовати универзитетски професори и млађи сарадници запослени на универзитетима и високим школама Републике Србије, као и истраживачи запослени у научноистраживачким установама Републике Србијe.

Рок за пријаву: 30. јун 2015. године

Више информација о овом позиву можете видети овде.


2. Републике Аустрије


Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије објавило је јавни позив за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Аустрије за период 2016 – 2017. године.

За програм се могу пријављивати истраживачи запослени у научно-истраживачким организацијама.

Програмом ће бити суфинансиране узајамне посете истраживача (трошкови путовања и боравака) које се реализују у оквиру пројектних активности одобрених пројеката у циљу успостављања научне и технолошке сарадње између двеју земаља.

Период реализације пројеката је до две године, а позивом су обухваћене све области истраживања.

Рок за достављање пројектне пријаве: 27. мај 2015. године

Више информација о овом позиву можете видети овде.