„Дани културе“ у Универзитетској галерији

У оквиру „Дана културе“, 21. априла 2015. године, са почетком у 19.00 сати у Универзитетској галерији наступиће студенти катедре за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета

Манифестација „Дани Културе“, коју трећу годину заредом организују студенти Филолошко-уметничког факултета, настала је ради креативног изражавања студената путем презентовања језика који студирају, културе те нације, музике, поезије и књижевних дела. Ове године, крагујевачкој публици представиће се студенти србистике, англистике, романистике, германистике, хиспанистике, италијанистике, као и студенти са одсека музичке и примењене уметности.
Друге вечери „Дана културе“, у уторак 21. априла 2015. године, са почетком у 19.00 сати представиће се студенти катедре за музичку уметност концертом у Универзитетској галерији.
Уметност је саставни и неизоставни део културе, а музика као грана уметности на јединствен начин обликује културу и културни живот уопште. На прошлогодишњим „Данима културе“, студенти катедре за музичку уметност на достојан начин су обележили стогодишњицу од смрти нашег највећег композитора Стевана Стојановића Мокрањца, представом коју су поред два извођења у Крагујевцу извели и пред публиком у Београду и Новом Саду.
На овогодишњим Данима културе концертом ће се представити студенти: Ђурђија Љубисављевић, Душан Ђорђевић, Јована Панић, Синиша Љубојевић, Анђела Кочовић, Предраг Качавенда, Стефан Адамовић, Ђорђе Васиљевић, Милан Малиновић, Богдан Милосевић, Милош Новичић и Марко Симић.

Фото галерија: