„Dani kulture“ u Univerzitetskoj galeriji

U okviru „Dana kulture“, 21. aprila 2015. godine, sa početkom u 19.00 sati u Univerzitetskoj galeriji nastupiće studenti katedre za muzičku umetnost Filološko-umetničkog fakulteta

Manifestacija „Dani Kulture“, koju treću godinu zaredom organizuju studenti Filološko-umetničkog fakulteta, nastala je radi kreativnog izražavanja studenata putem prezentovanja jezika koji studiraju, kulture te nacije, muzike, poezije i književnih dela. Ove godine, kragujevačkoj publici predstaviće se studenti srbistike, anglistike, romanistike, germanistike, hispanistike, italijanistike, kao i studenti sa odseka muzičke i primenjene umetnosti.
Druge večeri „Dana kulture“, u utorak 21. aprila 2015. godine, sa početkom u 19.00 sati predstaviće se studenti katedre za muzičku umetnost koncertom u Univerzitetskoj galeriji.
Umetnost je sastavni i neizostavni deo kulture, a muzika kao grana umetnosti na jedinstven način oblikuje kulturu i kulturni život uopšte. Na prošlogodišnjim „Danima kulture“, studenti katedre za muzičku umetnost na dostojan način su obeležili stogodišnjicu od smrti našeg najvećeg kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, predstavom koju su pored dva izvođenja u Kragujevcu izveli i pred publikom u Beogradu i Novom Sadu.
Na ovogodišnjim Danima kulture koncertom će se predstaviti studenti: Đurđija Ljubisavljević, Dušan Đorđević, Jovana Panić, Siniša Ljubojević, Anđela Kočović, Predrag Kačavenda, Stefan Adamović, Đorđe Vasiljević, Milan Malinović, Bogdan Milosević, Miloš Novičić i Marko Simić.

Foto galerija: