Održan koncert studenata Univerziteta u Kragujevcu u okviru manifestacije „Dani kulture“

U okviru „Dana kulture“, 21. aprila 2015. godine, u Univerzitetskoj galeriji nastupili su studenti Odseka za muzičku umetnost Filološko-umetničkog fakulteta

Manifestacija „Dani Kulture“, koju treću godinu zaredom organizuju studenti Filološko-umetničkog fakulteta, nastala je kao kreativno izražavanje studenata u želji da prezentuju muziku i jezik koji studiraju kao i kulturu, poeziju i književna dela Srbije. Ove godine, publici su se predstavili studenti srbistike, anglistike, romanistike, germanistike, hispanistike, italijanistike, kao i studenti sa Odseka za muzičku umetnost i Odseka za likovnu i primenjenu umetnosti.
Koncertom „Muzički momenat u kulturi“ druge večeri „Dana kulture“, u utorak 21. aprila 2015. godine, kragujevačkoj publici predstavili su se studenti katedri za solo pevanje, klavir, gudačke instrumente, flautu i harmoniku: Đurđija Ljubisavljević, Dušan Đorđević, Jovana Panić, Siniša Ljubojević, Anđela Kočović, Predrag Kačavenda, Stefan Adamović, Đorđe Vasiljević, Milan Malinović, Bogdan Milosević, Miloš Novičić i Marko Simić. Na programu su bila dela Rahmanjinova, Hajdna, Marinkovića, Paganinija, Golemovića, Sibeliusa, Šostakoviča, Bloha, Debisija, Satija, Govedarice, Hermosa i Skalkotasa.

Foto galerija: