Концерт Предрага Костовића у Универзитетској галерији

У понедељак, 01. јуна 2015. године у 19.00 сати у Универзитетској галерији наступиће доц. Предраг Костовић.


У наставку концертне сезоне, у Универзитетској галерији 01. јуна 2015. године у 19.00 сати наступиће Предраг Костовић, доцент на Катедри за хармонику и флауту Филолошко-уметничког факултета. Посетиоци ће имати прилику да чују композиције Ј.С. Баха, В. Семјонова и В. Золотаријева.Биографија уметника:

Предраг Костовић је основне студије на државном Конзерваторијуму “П.И.Чајковски“ у Кијеву завршио пре рока 1995. године као носилац почасне црвене дипломе са највишом оценом на завршном државном испиту. Исте године засновао је радни однос у М.Ш. “Др.Милоје Милојевић“ у Крагујевцу као професор хармонике а од 1997. године и као диригент оркестра у истој. Током рада у средњој школи ђаци из његове класе постижу завидне резултате на многим домаћим и међународним такмичењима а најистакнутији су Сарић Иван, Мирков Петар и Ђорђевић Миодраг који настављају своје образовање на ФИЛУМ-у.

Са оркестром хармоника наступао је као диригент у Србији, Немачкој и Италији а круна тог рада су били прво и друго место на такмичењу оркестара хармоника у Кастелфидарду-Италија 2000. и 2001. године.

Од 2002-2009. године дао је значајан допринос постигнутим резултатима студената катедре за хармонику као асистент на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.

У организацији Музичке школе „Др Милоје Милојевић“ и музичког центра АД ЛИБИТУМ у 2004. и 2005. години одржао је семинаре за стручно усавршавање наставника хармонике под називом „Хармоника дугметара у основној музичкој школи“. Семинар је реализован у Кањижи , Параћину и Чачку и њему је присуствовало преко 50 полазника.

У фебруару 2009. године стиче звање доцента на Катедри за хармонику Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу и од тада почиње његов индивидуални рад са студентима на главном предмету и предмету Камерна музика. Костовићева жеља да стечено знање и искуство подели са студентима добија свој прави смисао онда када почињу да концертирају и освајају награде на домаћим и међународним такмичењима.