KONKURS ZA STIPENDIJU ZA STUDIJSKI BORAVAK NA UNIVERZITETU: Middlesex University London (UK)

ERASMUS+ KLjUČNA AKCIJA 1 – KREDITNA MOBILNOST

U okviru Erazmus+ programa studenti Univerziteta u Kragujevcu mogu se prijaviti za studijski i istraživački boravak - rok za prijavu: 23. jul 2015.

Dragi studenti, ukoliko razmišljate o mobilnosti i želeli biste da jedan deo svojih studija provedete u inostranstvu, sada je prava prilika za to. Middlesex University London poziva studente Univerziteta u Kragujevcu na razmenu, i to:

 1. Mobilnost u trajanju od dva semestra, odnosno 10 meseci (za studente osnovnih i/ili integrisanih akademskih studija) u akademskoj 2015/16. godini;
 2. Mobilnost u trajanju od 3 meseca (za studente doktorskih akademskih studija) u akademskoj 2015/16. godini.


Potrebna dokumenta za prijavu:

 • Motivaciono pismo (1 do 2 strane)*
 • CV (obavezno navesti kontakt adresu i telefon)
 • Lista položenih ispita
 • Kopije diploma (za studente koji se prijavljuju za razmenu na nivou doktorskih studija)
 • Potvrda/sertifikat o poznavanju engleskog jezika**
 • Predlog plana studija tokom mobilnosti (možete preuzeti ovde) za studente osnovnih ili integrisanih akademskih studija, ili
 • Predlog plana istraživanja tokom mobilnosti (možete preuzeti ovde) za studente doktorskih studija.


Prikaz studijskih programa, kao i predmeta koji su dostupni na Univerzitetu Middlesex University London možete videti ovde.

Prikaz istraživačkih oblasti i doktorskih studija koje su dostupne na Univerzitetu Middlesex University London možete videti ovde i ovde.

* Motivaciono pismo: Važno je da u svom motivacionom pismu obuhvatite sledeće stavke: vaše akademsko postignuće i uspeh, vaša motivacija i značaj ove studijske razmene za vas u pogledu vašeg daljeg obrazovanje i/ili karijere.

** Middlesex University London zahteva da kandidati za razmenu poseduju odgovarajuće sertifikate i nivo znanja engleskog jezika. Kompletnu listu sertifikata koji su priznati od strane Middlesex Univerziteta možete videti ovde.

Za ovaj program razmene mogu se prijaviti zainteresovani studenti osnovnih i/ili integrisanih akademskih studija (studenti završne godine studija se ne mogu prijaviti), kao i studenti doktorskih studija na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu.

Sva dokumenta možete poslati na erasmus@kg.ac.rs ili ih doneti lično u Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu (Jovana Cvijića bb, zgrada Rektorata -između Pravnog i Ekonomskog fakulteta, 2. sprat), radnim danima od 08:00 - 16:00 časova.


 

ROK ZA PRIJAVU: 23. JUL 2015. GODINE


Informacije o stipendiji i studijskom boravku:


Više o smeštaju na Middlesex Univerzitetu u Londonu pogledajte ovde.

Napomene:

 1. Prijava i prateća dokumenta dostavljaju se na engleskom (nije potreban zvaničan prevod sudskog tumača);
 2. Ukoliko vam je potrebna pomoć u pripremi dokumenata, savete možete potražiti na sajtu CzRk-a u našoj sekciji Mobilnost, kao i u Priručniku za mobilnost studenata. Naravno, uvek ste dobrodošli u Centar, ako imate pitanje, nedoumicu ili vam je potreban savet :)

 


Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata
Univerziteta u Kragujevcu
Jovana Cvijića bb
34 000 Kragujevac
Zgrada Rektorata, 2. sprat
Kontakt telefon: 034 300 425
Radno vreme: PON-PET od 08:00 do 16:00