Отворено 2. Европско универзитетско првенство у баскету 3x3

Дефилеом такмичара и волонтера, 23. јула 2015. године, свечано је отворено 2. Европско универзитетско првенство у баскету 3x3 чији су домаћини Универзитетски спортски савез Крагујевац, Универзитет у Крагујевцу и Град Крагујевац

Након 11. Европског универзитетског првенства у одбојци 2011. године и 1. Светског универзитетског првенства у баскету 3x3 2012. године, Универзитетски спортски савез Крагујевац, Универзитет у Крагујевцу и Град Крагујевац су домаћини и организатори 2. Европског универзитетског првенства у баскету 3 на 3.

Овај јединствени спортски догађај окупио је 22 репрезентацијe, у обе конкуренције, са 19 Универзитета из 10 држава Европе. Гости Крагујевца су студенти спортисти из Русије, Израела, Португала, Француске, Хрватске, Бугарске, Румуније, Словеније, Црне Горе и четири универзитета из Србије.

Дефилеом такмичара и волонтера 23. јула 2015. године свечано је отворено 2. Европско универзитетско првенство у баскету 3 на 3. Добродошлицу делегацијама учесника пожелели су Ненад Танасијевић - председник Организационог одбора и Динос Павлу - представник Извршног комитета ЕУСА-е. Пожелевши најбољима да победе, у нади да ће првенство бити у знаку фер плеја и пријатељства 2. Европско универзитетско првенство у баскету 3 на 3 отворила је Зорица Аврамовић – Генерални секретар Универзитета у Крагујевцу.

Првенство ће трајати до 26. јула 2015. године. Утакмице ће бити игране од 18 до 23 сата на терену у Великом парку (испод тениских терена), који је специјално припремљен за ово такмичење. Финале ће бити одиграно у недељу 26. јула у 22 сата а након тога ће уследити и церемонија затварања првенства и свечана додела пехара и медаља.

У организацији првенства учествује велики број волонтера – студената. Сваког дана биће штампани билтени а првенство пратите и делегације Светске универзитетске спортске федерације (ФИСУ) и Европске универзитетске спортске асоцијације (ЕУСА).


Табела учесника
MEN WOMEN
SERBIA University of Kragujevac SERBIA University of Kragujevac
ISRAEL Technion - Israel Institute of Technology BULGARIA University of Sofia "St. Kliment Ohridski"
PORTUGAL University of Porto FRANCE University of Poitiers
FRANCE University of Bordeaux RUSSIAN FEDERATION Sibirean Federal University
SLOVENIA Slovenian University Sports Association FRANCE University of Bordeaux
ROMANIA University of Pitesti CROATIA University of Zagreb
CROATIA University of Split ROMANIA University "1 Decembrie 1918" Alba Iulia
SERBIA University of Nis SERBIA University og Belgrade
BULGARIA South-West University "Neofit Rilski" PORTUGAL University of Minho
BULGARIA University of Rousse "Angel Kanchev" SLOVENIA Slovenian University Sports Association
SERBIA University of Novi Sad    
SERBIA University of Belgrade    
MONTENEGRO Students Sport Association of Montenegro    

Фото галерија: