POZIV ZA UČEŠĆE U NOĆI ISTRAŽIVAČA Kragujevac, 25.09.2015.

Budite deo najveće i najzabavnije promocije nauke i istraživanja u svetu.

Učestvujte u Noći istraživača 2015!

Pozivamo sve studente, istraživače, saradnike i profesore fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, kao i ostale zainteresovane, da se prijave za učešće u Noći istraživača koja će se, po drugi put, održati u Kragujevcu 25. septembra 2015. godine.

Noć istraživača je manifestacija međunarodnog karaktera i održava se širom Evrope poslednjeg petka u septembru i finansirana je od strane Evropske komisije kroz projekat odobren u okviru programa Horizont 2020, potprogram Marija Sklodovska Kiri. Univerzitet u Kragujevcu je jedna od pet partnerskih institucija na ovom projektu kojim koordinira Festival nauke iz Beograda.

Učešće u Noći istraživača mogu da prijave timovi (3 - 4 člana) koji su spremni da svoj rad publici predstave na interaktivan i zanimljiv način. Poželjno je da postavka uključi ne samo posmatranje Vašeg rada i izvođenje eksperimenta, već i aktivno učešće posetilaca, jer sam događaj ima za cilj popularizaciju nauke, pre svega među mladima. Manifestacija će biti organizovana u studentskom domu Sloboda i tržnom centru Kragujevac Plaza.

Pored toga, pozivamo i sve zainteresovane koji imaju ideju za drugi vid učešća u događaju (projekcija naučnog filma, predstava, muzičko izvođenje i sl.) da nam se jave kako bismo zajednički razmotrili predlog i učinili događaj sadržajno bogatijim.

Učesnici izabranih radionica biće novčano nagrađeni uz mogućnost pokrivanja troškova potrošnog materijala neophodnog za realizaciju postavke. Prijave za učešće u događaju je popuniti do 06. septembra 2015. godine putem sledećeg linka: http://bit.do/NocistrazivacaKg.

Kontakt podaci za sva pitanja i sugestije:

- imejl: nocistrazivaca.kg@gmail.com
- telefon: 034/330-492