НОЋ ИСТРАЖИВАЧА

У Крагујевцу ће се у петак, 25. септембра 2015. године, по други пут одржати Ноћ истраживача. Преко 100 истраживача, како младих, тако и оних најискуснијих и најистакнутијих биће те вечери са посетиоцима у незаборавној забавној истраживачкој авантури на неколико локација у граду.

У Првој крагујевачкој гимназији и у Студентском дому Слобода, у периоду од 16 до 23 часа, са посетиоцима ће се дружити тимови Универзитета у Крагујевцу, као и ученици Прве и Друге крагујевачке гимназије, са научним демонстраторима са многих факултета, института и удружења. Основци и средњошколци ће моћи да виде шта их све то очекује у лабораторијама и институтима њихових будућих факултета, да попију кафу са својим будућим професорима, док са њима разговарају о научним али и свакодневним темама.
Осим на поменутим локацијама, У ТЦ Крагујевац Плаза, у периоду од 18 до 21ч, организоване су додатне поставке прилагођене најмлађим истраживачима, предшколцима и ученицима нижих разреда основне школе, где их очекују квизови, интерактивне радионице, едукативне игрице и пуно занимљивих награда.
Европска манифестација Ноћ истраживача ове године слави свој десети рођендан и тим поводом лансирана је андриод игрица „Сакупи планете“ доступна на Google Play страници. Игрица ће у Крагујевцу моћи да се игра 24. и 25. септембра 2015. године, а планете су распоређене по пешачкој зони. Квиз има осам питања, а сваки тачан одговор открива локацију тражене планете. Они који реше игрицу и 25. септембра се фотографишу поред постера Марије Кири у Европском кутку смештеном у студентском дому Слобода, имаће прилику да освоје разноврсне и симпатичне награде те ноћи, али и да се такмиче за још једну награду преко ФБ странице Ноћи истраживача.
За детаљан програм манифестације и више информација можете посетити званични сајт.
Сви садржаји су бесплатни, а организатори и учесници Ноћи истраживача вас са нестрпљењем очекују!