Отворена нова концертна сезона у Универзитетској галерији

Нову концертну сезону у Универзитетској галерији отворио је пијаниста Владимир Глигорић

Концертом пијанисте Владимира Глигорића, 13. октобра 2014. године, отворена је нова концертна сезона у Универзитетској галерији. Владимир Глигорић публици је представио нови ЦД, а посетиоци концерта имали су прилику да чују композиције Василија Мокрањца, Исидоре Жебељан, Властимира Трајковћа, Сергеја Рахмањинова, Ивана Бркљачћа, Сергеја Прокофијева и Франца Листа.


Владимир Глигорић је рођен 1979. године у Београду. Докторирао је на Факулетету музичке уметности у Београду у класи Александра Сердара.
Лауреат је Међународног пијанистичког такмичења Емил Гиљелс у Одеси (Украјина, 2010), као и финалиста такмичења Музичке омладине у Београду (2009) и Безендорфер и Шимел у Финиксу - Аризона (САД, 2011), на ком је награђен за најбоље извођење виртуозног дела. Добитник је годишње награде Удружења музичких уметника Србије за најбољег младог уметника у 2009. години и специјализованог часописа Музика Класика за најбољег младог уметника у 2010. години. Учествовао је на фестивалима Октох, Чело фест, Мермер и звуци, Међународна трибина композитора, БУНТ и КоМА у Србији, Хварско љето и Muzički biennale Zagreb у Хрватској и на фестивалу Балкан форум у Бугарској. Наступао је са Симфонијским оркестром РТС, БГО Душан Сковран, оркестром Камерата Сербика, Разградском филхармонијом, Филхармонијом Одесе, под управом Бојана Суђића, Биљане Радовановић, Владимира Крањчевића, Драгомира Ненова, Хобарта Ерла и Александра Вокера.
Владимир Глигорић је виши уметнички сарадник на Факултету музичке уметности у Београду.


Фото галерија: