ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ СТУДЕНАТА И НАСТАВНИКА ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ЕРАЗМУС ПЛУС НА ПОЛИТЕХНИЧКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У ТЕМИШВАРУ (РУМУНИЈА)

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

У складу са потписаним уговором о реализацији мобилности са Политехничким универзитетом из Темишвара, позивају се студенти и наставници мастер студија на модулу Производно машинство Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву да се до четвртка 05.11.2015. у 15 часова пријаве за:

  • једну стипендирану студентску мобилност у трајању од једног семестра
  • једну стипендирану наставну мобилност за наставнике у трајању од једне седмице
  • две стипендиране мобилности за обуку наставника у трајању од по једне седмице

на смеру за Производно машинство Машинског факултета Политехничког универзитета у Темишвару. Све информације о академској понуди Политехничког Универзитета у Темишвару, као и остале практичне информације можете пронаћи ОВДЕ.

 

СТУДЕНТСКА МОБИЛНОСТ

Стипендирана мобилност у трајању од три месеца ће се реализовати током пролећног семестра школске 2015/16 године. Током студентске мобилности ће настава бити реализована на енглеском језику. О садржају и планираним резултатима студентске мобилности биће сачињен уговор о учењу на основу кога ће студентима који су учетвовали у мобилности бити признати положени испити и додељен одговорајући број ЕСПБ кредита. Студенти на мобилности ће имати третман као редовни студенти Политехничког универзитета у Темишвару. У складу са тим им неће бити наплаћивани трошкови школарине, полагања испита, приступа лабораторијама и библиотеци, већ једино ситни трошкови као што су трошкови осигурања, чланарине студентских унија или трошкови потрошног материјала. За покривање трошкова боравка на мобилности из програма Еразмус Плус обезбеђена су финансијска средства у износу од 750 EUR/месечно, а студентима ће бити покривени и трошкови одласка и доласка на мобилност у износу од 180 EUR.

 

Потребна документа за пријаву:

Пријавни формулар

Предлог плана студија

Листа положених испита на претходном степену студија на српском језику и на енглеском језику (за потребе конкурса није неопходан званичан превод, преводи називи предмета на Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву се могу пронаћи на енглеској верзији интернет презентације Факултета)

Мотивационо писмо на енглеском језику

Сертификат о познавању енглеског језика (уколико га студент поседује)

 

НАСТАВНИЧКА МОБИЛНОСТ

Стипендиране мобилности у трајању од једне седмице ће се реализовати током пролећног семестра школске 2015/16 године. Током мобилности ће настава и обука бити реализоване на енглеском, француском или румунском језику. Наставна мобилност подразумева извођење осам часова наставе на партнерском универзитету током трајања мобилности. За покривање трошкова боравка на мобилности из програма Еразмус Плус обезбеђена су довољна финансијска средства у износу од 140 EUR дневно, а наставницима ће бити покривени и трошкови одласка и доласка на мобилност у износу од 180 EUR.

 

Потребна документа за пријаву:

Биографија кандидата (Curriculum vitae) на енглеском језику

Сертификат о познавању енглеског, француског или румунског језика

Опис претходне сарадње са партнерским универзитетом на енглеском језику, уколико је она постојала

План активности током мобилности (може се користити образац који се може преузети са интернет презентације Универзитета у Крагујевцу и Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву)

 

КОНКУРСНА ПРОЦЕДУРА

Конкурсне документе је могуће послати у електронској форми на адресу erasmus@kg.ac.rs или их доставити лично у Студентској служби Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву радним данима од 8 до 15 часова.

За све потребне информације кандидати се могу лично обратити Еразмус+ координатору Факултета, проф. др Златану Шошкићу, радним данима од 13 до 14 часова, или електронском поштом на адресу erasmus.plus@mfkv.kg.ac.rs.

По завршетку конкурса, комисија коју чине Еразмус+ координатори Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву и Машинског факултета Политехничког универзитета у Темишвару, као и представник Одељења за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу ће извршити техничку проверу пријава (испуњеност услова у складу са Еразмус + програмом, валидност поднетих докумената) свих пријављених кандидата. Са кандидатима чије пријаве прођу техничку проверу и евалуацију ће 06.11.2015. бити обављен разговор на енглеском језику на Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву.

О коначном избору кандидата ће одлучити Политехнички универзитет у Темишвару сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.