Одржан Еразмус+ Инфо дан

У петак, 06. новембра 2015. године у Ректорату Универзитета у Крагујевцу са почетком у 10ч одржан je Еразмус+ информативни дан у сарадњи Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије у Србији у сарадњи са Универзитетом у Крагујевцу.

Скуп коме су присуствовали бројни представници професора, сарадника и студената Универзитета у Крагујевцу отворили су проф. др Весна Мандић, председник Одбора за управљање активностима Канцеларије за међународне пројекте и проф. др Милован Матовић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу.

Проф. др Мандић је истакла важност учешћа високошколских институција из Републике Србије у овом програму с обзиром на то да је наша земља тренутно у статусу партнерске земље програма, услед чега њене инситутиције могу да аплицирају за највише средстава и подршке Европске уније. Проф. Мандић је присутне такође подсетила да јединице Ректората Универзитета у Крагујевцу заинтересованим апликантима пружају подршку у пријавама за међународне пројекте и мобилност студената и запослених. Проф. др Матовић је такође поздравио скуп, пожелевши присутнима успешан рад и што већи број апликација.

Представници Еразмус+ канцеларије Марија Филиповић-Ожеговић, Софија Дукић, Немања Драгићевић и Марко Петровић представили су резултате претходних конкурсних рокова за Еразмус+ пројекте и услове нових расписаних конкурса за пројекте изградње капацитета у високом образовању (CBHE), пројекте за формирање заједничких мастер програма (EMJMD), пројекте за кредитну мобилност, Жан Моне пројекте као и посебног програма CEEPUS.

Након одржаних презентације уследила је сесија са питањима и одговорима, а последњи сегмент догађаја посвећен је индивидуалним консултацијама професора и сарадника који су имали специфичних питања у вези са припремом конкретних апликација.

План је да се у наредном периоду организује радионица на тему писања пројектне апликације за пројекте изградње капацитета у високом образовању. Како би радионица била организована у Крагујевцу, потребан је одређени број пријављених учесника па позивамо све заинтересоване да на сајту Еразмус+ канцеларије попуне кратки упитник којим би исказали интерес за учешће у овој обуци и то до 11. новембра на линку:
http://erasmusplus.rs/erasmusplus-tematske-radionice/


Фото галерија: