ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ СТУДЕНАТА И ЗАПОСЛЕНИХ ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ НА ЗАПАДНОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У ТЕМИШВАРУ (Румунија)
КОНКУРС ЗА ОДСЕК ЗА ФИЛОЛОГИЈУ ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

На конкурс се могу пријавити студенти, наставно и ваннаставно особље одсека за филологију Филолошко-уметничког факултета:

  • студенти основних академских студија (размена у трајању од 7 месеци)
  • студенти мастер академских студија (размена у трајању од 5 месеци)
  • студенти докторских академских студија (размена у трајању од 6 месеци)
  • наставно особље (staff mobility – teaching), у трајању од 10 дана
  • административно особље (staff mobility – training), у трајању од 10 дана

Наставни кадар је у обавези да у току размене одржи најмање 8 сати предавања недељно.

Доступна студијска област: Literature and linguistics

НА КОНКУРС СЕ МОЖЕТЕ ПРИЈАВИТИ ДО 04. ДЕЦЕМБРА 2015. ГОДИНЕ ДО 12:00 САТИ.

 

Потребна документа за пријаву за студенте:

Пријавни формулар

Предлог плана студија

Потврда са факултета (потврда да сте редован студент или копија индекса – прва страна и страна где је оверен семестар за ову академску годину)

Листа положених испита (и студенти са мастер/докторских студија прилажу листу положених испита са основних/мастер студија, уколико у тренутку пријаве немају положене испите са мастер/докторских студија)

Копија дипломе (за студенте који се пријављују за размену на нивоу мастер/докторских студија)

Потврда/сертификат о познавању енглеског језика (ниво Б1) **

** Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању страног језика, можете доставити језичку препоруку са факултета (од вашег професора енглеског језика).

Предмете који су намењени студентима на размени можете погледати ОВДЕ.

 

Потребна документа за пријаву за наставно и административно особље:

  • План активности током мобилности (може се користити образац који се може преузети са интернет презентације Универзитета у Крагујевцу)
  • Биографија кандидата (Curriculum vitae) на енглеском језику
  • Сертификат о познавању енглеског језика

Више информација о Западном Универзитету у Темишвару можете видети ОВДЕ.

 

Сва документа можете послати на erasmus@kg.ac.rs или их донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (Јована Цвијића бб, зграда Ректората -између Правног и Економског факултета, 2. спрат), радним данима од 08:00 - 16:00 часова.

 

Напомене за студенте:

Предлог плана студија (у овој фази пријаве кандидат наводи листу предмета/курсева које намерава да похађа у периоду мобилности - летњи семестар академске 2015/2016. а који ће касније, уколико је кандидат одабран, чинити полазну тачку за израду Уговора о учењу /Erasmus+ Learning Agreement.

За сва додатна питања и консултације у вези са израдом Плана студија/уговора о учењу потребно је да се обратите Еразмус+ координатору на Вашем факултету.Еразмус + координатор на Филолошко-уметничком факултету је проф. др Анђелка Пејовић, редовни професор на одсеку за филологију, на катедри за шпански језик и хиспанске књижевности.

Напомене за наставно особље:

У вези свих детаља (као што су: на којој катедри ћете предавати, када ћете доћи, језик на ком ћете предавати, на ком нивоу студија ћете држати предавања, итд) морате да контактирате Еразмус + координатора са факултета. По завршетку вашег боравка у Темишвару, биће вам издата потврда у којој ће бити наведен ваш Ерасмус + наставни период и назив предмета који сте предавали. Списак Еразмус+ координатора на Западном Универзитету у Темишвару можете погледати ОВДЕ.

Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет.

 

Центар за развој каријере и саветовање студената
Универзитета у Крагујевцу
Јована Цвијића бб
34 000 Крагујевац
Зграда Ректората, 2. спрат
Контакт телефон: 034 300 425
Радно време: ПОН-ПЕТ од 08:00 до 16:00

 

I По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу и Еразмус + координатор са Филолошко-уметничког факултета извршиће проверу подобности пријава (испуњеност услова у складу са Еразмус + програмом, валидност поднетих докумената) и академску процену свих пријављених кандидата. Пријаве кандидата који прођу техничку проверу и евалуацију биће достављене Западном Универзитету у Темишвару као номинације за стипендирану мобилност.

II Западни Универзитет у Темишвару одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.

III Реализација мобилности одабраних кандидата се очекује у летњем семестру ове школске године (фебруар/јун 2016.)