ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ СТУДЕНАТА ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У СОФИЈИ „СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ (Бугарска)

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

На конкурс се могу пријавити:

  • студенти основних академских студија на студијској групи Српски језик и књижевност (размена у трајању од 1 семестра- 5 месеци)
  • студенти мастер академских студија на студијској групи Српски језик и књижевност (размена у трајању од 1 семестра- 5 месеци)

Доступна студијска област: South Slavic languages and Literature на Факултету за славистику

НА КОНКУРС СЕ МОЖЕТЕ ПРИЈАВИТИ ДО 04. ДЕЦЕМБРА 2015. до 12:00 сати.

 

Потребна документа за пријаву за студенте:

Пријавни формулар

Предлог плана студија

Потврда са факултета (потврда да сте редован студент или копија индекса – прва страна и страна где је оверен семестар за ову академску годину)

Листа положених испита (и студенти са мастер студија прилажу листу положених испита са основних студија, уколико у тренутку пријаве немају положене испите са мастер студија)

Копија дипломе (за студенте који се пријављују за размену на нивоу мастер студија)

 

Предмете који су намењени студентима на размени можете погледати ОВДЕ.

Интеринституционалним уговором између Универзитета у Софији „Св. Климент Охридски“, односно Факултета за славистику, и Универзитета у Крагујевцу, односно Филолошко-уметничког факултета, српски језик је дефинисан као језик на коме ће се слушати настава.

Више информација о Факултету за славистику можете погледати ОВДЕ.

Више информација о Универзитету у Софији „Свети Климент Охридски“ можете видети ОВДЕ.

Сва документа можете послати на erasmus@kg.ac.rs или их донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (Јована Цвијића бб, зграда Ректората -између Правног и Економског факултета, 2. спрат), радним данима од 08:00 - 16:00 часова.

 

Напомене:

Студенти прве године основних академских студија не могу да се пријаве на конкурс за размену.

Предлог плана студија (у овој фази пријаве кандидат наводи листу предмета/курсева које намерава да похађа у периоду мобилности - летњи семестар академске 2015/2016. а који ће касније, уколико је кандидат одабран, чинити полазну тачку за израду Уговора о учењу /Erasmus+ Learning Agreement.

За сва додатна питања и консултације у вези са израдом Плана студија/уговора о учењу потребно је да се обратите Еразмус+ координатору на Филолошко-уметничком факултету. Еразмус+ координатор на Филолошко-уметничком факултету је проф. др Анђелка Пејовић, редовни професор на одсеку за филологију, Катедра за хиспанистику (andjelka.pejovic@kg.ac.rs).

Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет :)

 

Центар за развој каријере и саветовање студената
Универзитета у Крагујевцу
Јована Цвијића бб
34 000 Крагујевац
Зграда Ректората, 2. спрат
Контакт телефон: 034 300 425
Радно време: ПОН-ПЕТ од 08:00 до 16:00

 

I По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу и Еразмус + координатор са Филолошко-уметничког факултета извршиће проверу подобности пријава (испуњеност услова у складу са Еразмус + програмом, валидност поднетих докумената) и академску процену свих пријављених кандидата. Пријаве кандидата који прођу техничку проверу и евалуацију биће достављене Универзитету у Софији „Свети Климент Охридски“ као номинације за стипендирану мобилност.

II Универзитет у Софији „Свети Климент Охридски“ одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

III Реализација мобилности одабраних кандидата се очекује у летњем семестру ове школске године (фебруар/јун 2016.)