Održano Regionalno finale za najbolju studentsku ideju

23. novembra 2015 godine u okviru WBCInno projekta, organizovano je Regionalno finale takmičenja za najbolju studentsku ideju u Privrednoj Komori Srbije.

Takmičari su bili studentski timovi, pobednici lokalnih takmičenja koja su održana u šest gradova (Kragujevac, Beograd, Novi Sad, Banja Luka, Zenica i Podgorica):

  1. tim AHUDUDU, sa idejom Proizvodnja, prerada, sortiranje i zamrzavanje malina (Univerzitet "Džemal Bijedić")
  2. tim Creative Lab, sa idejom Mini pivara (Univerzitet u Novom Sadu)
  3. tim Energy Saving Team, sa idejom EST bike charger (Univerzitet u Beogradu)
  4. tim Green Chemistry, sa idejom Proizvodnja plemenitih i kozmetičkih ulja (Univerzitet u Kragujevcu)
  5. tim Scool, sa idejom Scool (Univerzitet u Sarajevu)
  6. tim Spona, sa idejom Aplikacija „Babysitter“ (Univerzitet u Banjoj Luci)
  7. tim Studenti GRID-a, sa idejom Virtual Menu (Univerzitet u Novom Sadu)
  8. tim Team S, sa idejom 3D edukacija (Univerzitet Univerzitet Crne Gore)
  9.  tim Virtual Keepers, sa idejom Virtual Keepers (Univerzitet Univerzitet Crne Gore)
  10.  tim ZEBA, sa idejom Proizvodnja dijagnostičkih monoklonskih antitela (Univerzitet u Kragujevcu)

Video materijali sa prezentacijama nekih poslovnih ideja se mogu pogledati na sledećem linku.  

Finalisti su svoje ideje predstavili kroz sedmominutne prezentacije, koje je ocenjivao žiri u sastavu: dr Vesna Mandić profesor Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, dr Goran Stojanović profesor Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Mihailo Vesović rukovodilac Centra za inovacije Privredne komore Srbije, Mlađan Stojanović koordinator za transfer tehnologija Fonda za inovacionu delatnost i Dr Danica Mićanović iz Centra za inovacije Privredne komore Srbije.

Titulu pobednika Regionalnog finala za najbolju studentsku ideju odneo je tim Green Chemistry sa idejom „Proizvodnja plemenitih i kozmetičkih ulja“ sa Univerziteta u Kragujevcu. Prvoplasirani tim je osvojio novčanu nagradu u iznosu od 100.000 dinara koju je obezbedio sponzor takmičenja, kompanija Serbia Broadband - srpske kablovske mreže (SBB). U ime SBB -a, nagradu je uručila Jovana Lukić, direktorka korporativnih komunikacija.

Drugo mesto zauzeo je tim Scool sa Univerziteta u Sarajevu sa istoimenom idejom, dok je treće mesto pripalo timu Creative Lab sa  Univerziteta u Novom Sadu sa idejom „Mini pivare“. Četvrto mesto zauzeo je Energy Saving Team sa Univerziteta u Beogradu sa idejom „EST bike charger“. Nagrade za drugo, treće i četvrto mesto u iznosima od 80.000, 60.000 i 40.000 dinara obezbedili su partnerski univerziteti na WBCInno projektu. Nagrade u ime WBCInno konzorcijuma uručila je Prof. Dr Vesna Mandić, koordinator WBCInno projekta.


Foto galerija: