Vesti


opširnije

opširnije

Nemačka služba za akademsku razmenu raspisala je konkurs za stipendije za kraće istraživačke boravke u Nemačkoj koji će početi sa realizacijom u periodu od juna do novembra 2021. godine.

opširnije

Univerzitet u Kragujevcu počinje sa realizacijom projekta “USE OF REGRESSIVE ARTIFICIAL INTELLIGENCE (AI) AND MACHINE LEARNING (ML) METHODS IN MODELLING OF COVID-19 SPREAD – COVIDAI”

opširnije

Veće za društvena istraživanja (Social Science Research Council - SSRC), kao deo svog programa Just Tech, raspisuje poziv za predloge projekata iz različitih društvenih nauka i srodnih oblasti koji se bave rizicima, mogućnostima i izazovima koje donosi javni zdravstveni nadzor proistekao iz pandemije Covid-19.

opširnije

Univerzitet u Kragujevcu je uvršćen na Šangajsku listu za oblast Medicina – Klinička medicina, gde je plasiran između 201 i 300 mesta.

opširnije

opširnije

Univerzitet u Kragujevcu vas poziva da pomognete u razotkrivanju efekata i faktora koji utiču na to kako pandemija virusa korona deluje na fizičko i mentalno stanje stanovništva.

opširnije

opširnije

Polazeći od potrebe da se unapredi naučna i tehnološka saradnja uz poštovanje zajedničkih i uvažavanje nacionalnih interesa, raspisan je konkurs za sufinansiranje naučno-tehnološke saradnje između Republike Srbije i Mađarske za period 2021 – 2022. godine.

opširnije