Vesti


Na Univerzitetu u Kragujevcu, 12. decembra 2019. godine, prof. dr Roberto Boli (Roberto Bolli), redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Luivilu (SAD), promovisan je u počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

U Legatu Nikole Koke Jankovića, 11. decembra 2019. godine svečano je otvorena stalna izložbena postavka koja sadrži dela koje je umetnik zaveštao svom rodnom gradu i Univerzitetu u Kragujevcu.

opširnije

opširnije

opširnije

U četvrtak, 5. decembra u Univerzitetskoj galeriji predstavljena je knjiga „Skice za plovidbu” pisca, italijaniste, književnog kritičara i muzičara Nikole Popovića.

opširnije

Univerzitetska biblioteka u Kragujevcu i ove godine studentima i diplomcima Univerziteta u Kragujevcu daje mogućnost da obave studentsku praksu u trajanju od mesec dana. Prijave je moguće podneti do 15. januara 2020. godine

opširnije

Na Univerzitetu u Kragujevcu, 12. decembra 2019. godine sa početkom u 12 časova, rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović promovisaće prof. dr Roberta Bolija (Roberto Bolli) u počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Klavirski kvintet Altro senso u okviru svoje koncertne sezone nastupiće 10. decembra 2019. godine u 19 časova pred kragujevačkom publikom. Kvintet čine: Tea Petrović Balint - violina, Igor Aleksić - violina, Jovan Stojanović - viola, Dušan Kočišević – violončelo i Nataša Špaček - klavir. Na programu su dela Aleksandra Borodina, Dmitrija Šostakoviča i Petra Stojanovića.

opširnije

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, 5. decembra 2019. godine održan je sastanak između predstavnika Univerziteta u Kragujevcu i turskog Instituta za kulturu „Junus Emre” povodom postizanja dogovora o budućoj saradnji.

opširnije

U Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu, 5. decembra 2019. godine studentima Univerziteta u Kragujevcu predstavljene su mogućnosti za stipendirani studijski boravak u Americi.

opširnije