Вести - категорије


опширније

У петак, 28. јуна 2024. године, са почетком у 17.00 часова у Ректорату Универзитета у Крагујевцу биће одржана свечана промоција доктора наука Универзитета у Крагујевцу.

опширније

На Галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу, промовисан је зборник „Радови на путу“, посвећен завичајном књижевнику и културном посленику.

опширније

опширније

На Галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу, одржаће се промоција зборника „Радови на путу“, у уторак, 18 јуна 2024. у 18 сати.

опширније

Универзитет у Сарајеву био је домаћин 8. Ректорског форума Југоисточне Европе и Западног Балкана који је одржан 30. и 31. маја 2024. године. Ректорски форум окупља 29 универзитета из региона, а посвећен је унапређењу сарадње између универзитета и јачању гласа академских институција у овом делу Европе. На 8. Ректорском форуму Југоисточне Европе и Западног Балкана учествовало је 54 представника са 21 институције, укључујући 8 ректора и 12 проректора. Универзитет у Крагујевцу представљао је проректор за иновације и развој проф. др Владимир Сенић.

опширније

Поводом обележавања Дана Европе у Крагујевцу, делегација Европске уније у Србији организовала је 04. јуна 2024. године дискусију „Дигитализација и иновације“ која је одржана у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Иновациони инкубатор Универзитета у Крагујевцу организовао је у сарадњи са Бизнис инкубатором Крушевац округли сто Улога иновационих инкубатора у екосистему вештачке интелигенције, који је одржан 31. маја на Универзитету у Крагујевцу.

опширније

опширније

У четвртак, 30. маја 2024. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета Крагујевцу, са почетком у 12.30 часова, биће одржано јавно предавање на тему "Самоопсервација и саморегулација у извођаштву" које је предвиђено за све заинтересоване инструменталисте.

опширније