Вести - категорије


У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу уприличен је Гала концерт, 23. маја, у Првој крагујевачкој гимназији.

опширније

опширније

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организује Гала концерт „Музички времеплов“, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, у четвртак, 23. маја 2024, у 20 сати.

опширније

У Универзитетској галерији у Крагујевцу, у понедељак 20. маја, у 13.00 часова биће свечано отворена изложба „Живот у снази мотора – Михаило Мика Борисављевић“. Изложба се реализује у сарадњи Музеја рудничко-таковсог краја у Гоњем Милановцу и Универзитета у Крагујевцу.

опширније

опширније

У Универзитетској галерији у Крагујевцу, у среду 27. марта, са почетком у 12.00 часова биће отворена изложба Орнаментима обасјана прошлост, аутора Милована Арсића, академског сликара.

опширније

У четвртак, 21. марта 2024. године у Универзитетској галерији одржан је концерт на коме су наступили Ана Цветковић Стојнић сопран, Игор Лазић хорна и Душан Тороман клавир.

опширније

У четвртак, 21. марта 2024. године са почетком у 19 часова, у Универзитетској галерији биће одржан концерт на коме ће наступити Ана Цветковић Стојнић сопран, Игор Лазић хорна и Душан Тороман клавир.

опширније

Посматрано кроз призму времена, иза сваког успешног уметничког педагога стоји уметник - стваралац или извођач. Наставници и сарадници Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу стварају нову генерацију музичара.

опширније

У Универзитетској галерији у Крагујевцу 9. јануара 2024. године, одржан је традиционални Божићни концерт Универзитета у Крагујевцу.

опширније