Vesti - kategorije


opširnije

Evropska saradnja u nauci i tehnologiji (COST) je finansijska organizacija za stvaranje interdisciplinarnih istraživačkih mreža u Evropi i celom svetu pod nazivom COST akcije. Ove mreže nude otvoren prostor za saradnju među naučnicima širom Evrope (i šire) i na taj način daju podsticaj istraživanjima i inovacijama.

opširnije

ADRION program objavljuje treći poziv za prijavu predloga projekata za prvu osu prioriteta pod nazivom Pametni region, na temu Društvenih inovacija.

opširnije

Višegradski fond je međunarodna organizacija sa sedištem u Bratislavi (Slovačka), koju su osnovale vlade 4 zemlje (V4 regija): Češka, Slovačka, Poljska i Mađarska, sa ciljem pospešivanja saradnje među zemljama osnivačima, ali i podrške zemljama ne-članicama EU sa zapadnog Balkana i zemljama istočnog partnerstva.

opširnije

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljuje JAVNI POZIV za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Republike Srbije i Republike Portugal za period 2020–2021. godine. Predmet Javnog poziva je sufinansiranje uzajamnih poseta istraživača (troškovi putovanja i boravka) koje se realizuju u okviru projektnih aktivnosti programa bilateralne naučne i tehnološke saradnje.

opširnije

opširnije

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u saradnji sa Nemačkom službom za akademsku razmenu (Deutscher Akademischer Austauschdienst – DAAD) raspisuje Konkurs za sufinansiranje naučno-tehnike saradnje između Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke za projektni period 2020 – 2021. godine.

opširnije

EU PRO Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije.

opširnije

Fond za nauku Republike Srbije raspisao je javni poziv za finansiranje projekata u okviru Programa za izvrsne projekte mladih istraživača – PROMIS

opširnije

opširnije