Вести - категорије


INNOSUP-08-2020 позив има за циљ да унапреди конкурентност малих и средњих производних предузећа тако што ће омогућити лак приступ напредним знањима, експертизи, као и програмима обука. Услуге које се пружају МСП треба да буду вођене њиховим пословним потребама, а примена мора бити флексибилна и брза како би се прилагодила брзини развоја иновација у напредној производњи као и захтевима МСП.

опширније

опширније

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 1. септембра 2020. године, одржан је састанак између представника Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Ријеци у оквиру пројекта Употреба метода вештачке интелигенције и машинског учења на смањење ефеката COVID-19 – COVIDAI.

опширније

опширније

У оквиру дугогодишње сарадње између Извршног секретаријата Централно-европске иницијативе (CEI) и Конзорцијума за истраживачку инфраструктуру у Централној Европи (CERIC-ERIC), Централно-европска иницијатива објављује нови позив за подношење предлога за приступ интегрисаним мултидисциплинарним објектима за материјале и биоматеријалe.

опширније

На сајту Европске комисије je објављен други Corrigendum/измене и допуне Општег позива за подношење пријава за Еразмус + пројекте за 2020. годину. Други Corrigendum се односи на додатни конкурс за стратешка партнерства у свим секторима унутар позива за 2020. годину због ситуације са пандемијом COVID-19 вируса.

опширније

На основу Протокола о сарадњи у области науке и технологије између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије (МПНТР) и Савета за научно-технолошка истраживања Турске (ТУБИТАК), објављује се Конкурс како би се унапредиле активности сарадње у области истраживања између две државе.

опширније

опширније

опширније

Програм Уједињених нација за развој (УНДП) одобрио финансирање пројекта Development of mechanical ventilators in research conditions on 3D printers and lasers for application in the fight against COVID-19 virus чији су носиоци истраживачи са Универзитета у Крагујевцу.

опширније