Вести - категорије


У понедељак, 27. јула 2020. године, у парку Ректората Универзитета у Крагујевцу одржана је презентација пројекта Употреба метода вештачке интелигенције и машинског учења на смањење ефеката COVID-19 - COVIDAI.

опширније

опширније

опширније

Универзитет у Крагујевцу почиње са реализацијом пројекта “USE OF REGRESSIVE ARTIFICIAL INTELLIGENCE (AI) AND MACHINE LEARNING (ML) METHODS IN MODELLING OF COVID-19 SPREAD – COVIDAI”

опширније

Веће за друштвена истраживања (Social Science Research Council - SSRC), као дeо свог програма Just Tech, расписује позив за предлоге пројеката из различитих друштвених наука и сродних области који се баве ризицима, могућностима и изазовима које доноси јавни здравствени надзор проистекао из пандемије Covid-19.

опширније

Универзитет у Крагујевцу вас позива да помогнете у разоткривању ефеката и фактора који утичу на то како пандемија вируса корона делује на физичко и ментално стање становништва.

опширније

Полазећи од потребе да се унапреди научна и технолошка сарадња уз поштовање заједничких и уважавање националних интереса, расписан је конкурс за суфинансирање научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Мађарске за период 2021 – 2022. године.

опширније

опширније

Вишеградски фонд је међународна организација са седиштем у Братислави (Словачка), коју су основале владе 4 земље (V4 регија): Чешка, Словачка, Пољска и Мађарска, са циљем поспешивања сарадње међу земљама оснивачима, али и подршке земљама Западног Балкана и земљама Источног партнерства.

опширније

Видео конференција o будућим изазовима у оквиру Marie Skłodovska-Curie акција биће организована од стране хрватског Министарства науке и образовања заједно са Агенцијом за мобилност и програме ЕУ и сарадњом Европске комисије.

опширније