Vesti - kategorije


Otpočelo obeležavanje 160 godina industrije u Srbiji, 03. decembra 2013. godine, naučno-stručnim skupom čiji je organizator Akademija inženjerskih nauka Srbije, u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti, Privrednom komorom Srbije, Ministarstvom privrede i Ministarstvom odbrane Republike Srbije, a domaćin Univerzitet u Kragujevcu.

opširnije

Evropska komisija najavila je za 11. decembar 2013. godine otvaranje prvih poziva za projekte u okviru novog programa za finansiranje istraživanja i inovacija HORIZONT 2020.

opširnije

Nobelova nagrada za hemiju je 2013. godine dodeljena po 105. put, a laureati su trojica Amerikanaca (Martin Karplus, Majkl Levit i Arijeh Voršel), nagrađeni za «razvoj modela kompleksnih hemijskih sistema». Švedska kraljevska akademija nauka je time ujedno stavila do znanja naučnoj zajednici da su kompjuterski modeli preslikavanja procesa iz realnog sveta u «digitalni» postali osnova budućeg razvoja hemije.

opširnije

opširnije

Žebeljan ansambl nastupiće u Univerzitetskoj galeriji 26. novembra 2013. godine

opširnije

U Galeriji Univerziteta u Kragujevcu 01.11.2013. godine je otvorena izložba slika Ervina Ćatovića

opširnije

opširnije

Zbog zdravstvenih problema jednog od izvođača, koncert je otkazan.

opširnije

Svečano uručeni indeksi studentima italijanistike i studentima doktorskih studija Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Knjiga Rodoljupci i rodomrsci autora prof. dr Zorana Avramovića biće održana u Univerzitetskoj galeriji, u četvrtak, 24. oktobra 2013. godine sa početkom u 19.00 sati

opširnije