Vesti - kategorije


Prva tribina iz ciklusa Korifeji Univerziteta u Kragujevcu, posvećena prof. dr Dušanu Simiću, održana je 4. jula 2019. u Svečanoj sali Fakulteta inženjerskih nauka.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu organizuje u ponedeljak, 8. jula 2019. predavanja dvoje naučnika sa Jonskog univerziteta na Krfu i Fondacije za istraživanje i tehnologiju.

opširnije

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu započinje ciklus tribina o znamenitim naučnicima, pedagozima, stvaraocima i vizionarima koji su svoj radni vek utkali u razvoj Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović, održao je konferenciju za medije u zgradi Rektorata, 10. juna 2019. godine, povodom Odluke koju je donela Vlada Republike Srbije o osnivanju Instituta za informacione tehnologije u Kragujevcu.

Institut za informacione tehnologije biće i nova članica Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Akademik Miloš Kojić, redovni profesor kragujevačkog Fakulteta inženjerskih nauka u penziji, održao je predavanje pod nazivom Kompjuterski modeli u tehnici i medicini – pregled rezultata i sadašnji izazovi.

opširnije

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu organizuje predavanje akademika Miloša Kojića u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, u petak, 7. juna 2019. godine u 13 časova.

opširnije

opširnije

Dan slovenske pismenosti u organizaciji Univerziteta u Kragujevcu obeležen je prigodnim programom 24. maja 2019. godine u 18 časova u Univerzitetskoj galeriji.

opširnije