Вести - категорије


У оквиру циклуса концерата на овогодишњој Универзитетској летњој сцени, 7. јула 2022. године, пред крагујевачком публиком наступиће ансамбл Swing.

опширније

У петак, 1. јула 2022. године, концертом Чаролија, отворена је овогодишња Универзитетска летња сцена.

опширније

У петак, 1. јула 2022. године, са почетком у 19:00 часова, свечано ће бити отворена Универзитетска летња сцена концертом Ане Стефановић (пијанисткиња и вокал) и Дејана Јаношевића (вокал).

опширније

Огранак САНУ у Нишу и Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, у сарадњи са Народном библиотеком „Вук Караџић“ из Крагујевца и Народном библиотеком „Раде Драинац“ из Прокупља уприличили су гостујућу изложбу Душан З. Милачић – романиста, књижевник, преводилац (1892-1979), која је отворена 20. јуна у Галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу.

опширније

Огранак САНУ у Нишу и Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, у сарадњи са Народном библиотеком „Вук Караџић“ из Крагујевца и Народном библиотеком „Раде Драинац“ из Прокупља организују изложбу Душан З. Милачић – романиста, књижевник, преводилац (1892-1979), која ће бити отворена 20. јуна у 19 сати у Галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу.

опширније

У Универзитетској галерији, у четвртак 9. јуна 2022. године, отворена је изложба Фото клуба из Крагујевца под називом "Фотографије са којима смо побеђивали".

опширније

Концертом Ане Цветковић (сопран) и Владимира Стојнића (клавир), у четвртак, 9. јуна 2022. године у 19 часова, наставља се концертна сезона у Универзитетској галерији.

опширније

Амбасадор Мексика у Србији у четвртак, 5. маја 2022. године, посетио је Универзитет у Крагујевцу и у Универзитетској галерији отворио изложбу под називом Мексико у историјској штампи Србије.

опширније

У Универзитетској галерији у четвртак 5. маја 2022. године са почетком у 13.00 часова, биће свечано отворена изложба под називом Мексико у историјској штампи Србије у сарадњи са Амбасадом Мексика у Србији.

опширније

У Универзитетској галерији у Крагујевцу, 6. априла 2022. године, одржан је концерт Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета.

опширније