Вести - категорије


Вукова задужбина расписује конкурс за доделу годишњих награда за науку и за уметност. Награђује се по једно дело у области науке и у области уметности објављено, изведено или приказано у времену од 1. октобра претходне до 1. октобра текуће године

опширније

Награда Sofja Kovalevskaja Alexander von Humboldt Фондације додељује се младим изузетно обећавајућим истраживачима из иностранства у знак признања за изузетна академска достигнућа. Награда треба да им омогући покретање академске каријере у Немачкој, оснивањем њихових личних истраживачких група у оквиру истраживачких институција у Немачкој и додељује се на основу академских квалификација. Наградом је омогућено 5 година изградње радне групе и рада на иновативним истраживачким пројектима по сопственом избору у оквиру немачке истраживачке институције по избору.

опширније

Још једна институција отвара врата заинтересованим студентима да у оквиру програма Студентске летње праксе, који се реализује у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца, ово лето проведу у стицању нових знања.

опширније

Немачка Фондација Конрад Аденауер је 2002. године започела програм финансијске помоћи политички ангажованим студентима завршних година факултета, постдипломцима и докторантима у Србији и Црној Гори. Политичка ангажованост студената не подразумева искључиво активност у оквиру неке од демократски оријентисаних странака у Србији, већ ангажованост у невладиним или студентским организацијама.

опширније

Министарство за национално образовање, доживотно учење и верска питања Републике Грчке доставило је Министарству науке позив за пријаву заинтересованих кандидата из Републике Србије за стипендије које додељује Државна фондација за стипендије I.K.Y. за постдипломске и постдокторске студије за школску 2013/2014. годину.

опширније

ИФК - Међународни истраживачки центар за културне студије (Линц/Беч, Аустрија) објављује позив за пријављивање за стипендије за 2014/2015. годину.

опширније

EURIAS програм стипендија - програм мобилности интернационалних истраживача нуди 39 стипендија (20 за млађе и 19 за старије истраживаче) у области друштвених и хуманистичких наука и омогућава истраживачима десетомесечни боравак у једној од 16 институција учесница, у: Берлину, Болоњи, Бриселу, Будимпешти, Кембриџу, Делменхорсту, Фрајбургу, Хелсинкију, Јерусалиму, Лиону, Марсеју, Паризу, Упсали, Бечу, Васенару и Цириху.

опширније

UPF програм стипендија Универзитета Помпеу Фабра у Барселони у сарадњи са Marie Curie COFUND програмом, омогућава 24 стипендије инетрнационалним истраживачима и пружа прилику за развој каријере кандидатима постдокторских студија свих националности.

опширније

опширније

опширније