Вести - категорије


The Robert S. McNamara програм стипендија обезбеђује подршку младим истраживачима који раде у академским или истраживачким институцијама, који припремају докторску тезу. Истраживачке стипендије покривају трошкове боравка за период од 5 до 10 месеци на реномираном универзитету или истраживачком центру.

опширније

На Факултету техничких наука у Чачку Универзитета у Крагујевцу, у суботу, 15. јуна 2013. године биће организована бесплатна провера знања за кандидате који ће ове године конкурисати за упис у прву годину студија на овом факултету.

опширније

Програм за Лидере будућности је осмишљен тако да отвори пут ка успешној каријери амбициозним и вредним студентима који желе да постану експерти у областима за које се школују и виде себе на водећим позицијама у нашој компанији.

опширније

14. марта 2013. године отворен је конкурс за индивидуалне Marie Curie стипендије, тачније за Intra-European Fellowship, International Outgoing Fellowship и International Incoming Fellowship. Конкурси ће бити отворени до 14.августа 2013.

опширније

опширније

Фондација Кшиштофа Скубичевског, бившег министра спољних послова Републике Пољске од 1989. до 1993. године обавестила је Министарство просветe и науке о понуди једногодишњих стипендија за специјалистичке студије у Центру за источно-европске студије Варшавског универзитета у школској 2013/2014. години из области права, политичких наука и савремене историје. Циљ стипендије је прмовисање демократије, људских права, владавине права и поштовања закона у међународним односима.

опширније

опширније

Амбасада Републике Бугарске у Београду доставила је Министарству просвете, науке и технолошког развоја актуелну информацију о понуди за летње семинаре бугарског језика на Универзитету у Софији "Св. Климент Охридски" и на Универзитету "Св. Кирил и Методиј" из Великог Трнова за учешће српских студената и стручњака на међународном летњем семинару из области бугаристике.

опширније

Компанија Tigar Tyres, филијала Michelin Grupe и Француски институт у Србији оглашавају конкурс за подношење пријава за стипендију у трајању од 10 до 12 месеци која омогућава финансирање студија у Француској. на нивоу мастер 2 почевши од септембра 2013, а намењена је студентима који желе после студија да се запосле у групи Мишелин.

опширније

Овај програм се реализује у сарадњи Универзитета у Грацу, Аустријске службе за акдемску размену и Министарства за науку и истраживање

опширније