Универзитетска галерија

Универзитетска галерија налази се у згради Правног факултета, у простору Универзитетске библиотеке и простире се на 182 квадратна метра.

Од оснивања па до данас, Универзитетска галерија представља освежење на културној сцени града Крагујевца. Дешавања у овом простору изузетно су посећена, не само од стране универзизтетске јавности (студената и запослених на Универзитету у Крагујевцу), већ и од стране грађана Крагујевца и градова у околини.

Програм је разнолик и у току једног месеца заинтересовани на једном месту могу погледати изложбу, посетити концерт или књижевно вече. Овај простор представља спој различитих уметности: ликовних, примењених, музичких и књижевне, и по томе је јединствен и препознатљив.

Уметнички савет чине представници Универзитета у Крагујевцу, Универзитетске библиотеке у Крагујевцу и града Крагујевца, у циљу организовања, промовисања и представљања научно-наставног, културног и уметничког стваралаштва наставника, сарадника и студената Универзитета у Крагујевцу, организовања изложби, књижевних вечери, концерата и других научних и уметничких садржаја афирмисаних научника и уметника из земље и иностранства.

У оквиру Уметничког савета Универзитетске галерије постоје:
Уметнички савет за ликовну и примењену уметност, Уметнички савет за музичку и сценску уметност и Савет за књижевност и науку.