Вести


опширније

опширније

опширније

У уторак, 27. септембра 2022. са почетком у 13.00 часова у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу представиће се најбољи пројекти одабрани на конкурсу за младе научнике и уметнике Универзитета у Крагујевцу за школску 2022/23. годину.

опширније

Фондација Темпус, трећу годину за редом, путем пројекта подржаног од стране амбасаде Сједињених Америчких Држава (САД) у Београду, објављује јавни позив за обуке предавача за извођење наставе на енглеском језику (English as a Medium of Instruction) на четири највећа државна универзитета у Србији: Универзитету у Београду, Универзитету у Новом Саду, Универзитету у Нишу и Универзитету у Крагујевцу.

опширније

Након успешног низа концерата на овогодишњој Летњој сцени Универзитета у Крагујевцу, 20. септембра 2022. године, наставила се концертна сезона у Универзитетској галерији концертом под називом Вече камерне музике за виолу и клавир.

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, 20.  септембра 2022. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, пред бројном публиком,  промовисана је монографија Computational Models in Biomedical Engineering – Finite Element Models Based on Smeared Physical Fields: Theory, Solutions, and Software.

опширније

опширније

Ревидирана ранг листа предлога пројеката по јавном позиву за пријаву научноистраживачких односно уметничких пројеката младих истраживача и уметника Универзитета у Крагујевцу у оквиру Програма за научноистраживачке односно уметничке пројекте младих истраживача и уметника који се финансирају из средстава Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Крагујевцу

опширније

У оквиру девете међународне научне конференције „Техника и информатика у образовању – TIE2022” 16. и 17. септембра 2022. године, биће одржан догађај за представљање резултата пројекта DigiPsyRes.

опширније