Отворен јавни позив за младе предузетнике

Од данас је отворен јавни позив у оквиру пројекта Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца, у оквиру кога млади могу да унапреде своје предузетничке вештине и конкуришу за средства за отпочињање бизниса

Град Крагујевац и Канцеларија за младе Крагујевац, у партнерству са Универзитетом у Крагујевцу и Бизнис иновационим центром, реализује пројекат Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца.

Пројекат је финансиран од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Град Крагујевац је носилац пројекта Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца, који за циљ има унапређење подршке на локалном нивоу за повећање запошљивости младих кроз развој личних вештина и компетенција, као и да допринесе повећању предузетничких иницијатива младих и смањењу незапослености на територији града Крагујевца. Висина за три до шест грантова је од 400 до 800 хиљада динара, а укупан износ средстава за оснивање нових старт ап комапнија је 2,4 милиона динара, рекао је Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Пројекат је настао као резултат добре сарадње Универзитета и локалне самоуправе,  каже Марко Лукић, генерални секретар Универзитета у Крагујевцу. Осим обуке за писање биографије, мотивационог писма, пословне комуникације, управљање временом, улога Универзитета је и анимирање студената да учествују у пројекту и стварају пословне идеје, додао је он и истакао да је то један од стратешких опредељења Универзитета у наредном периоду. Овај пројекат је прва фаза те намере којој  ћемо заједно са градом и Министарством омладине помоћи  младима да започну свој бизнис.

Током пројекта, 30 младих који желе да унапреде своје предузетничке вештине и покрену сопствени посао имаће прилику да похађају обуке у области пословних симулација, које ће држати представници Бизнис иновационог центра и обуке преносивих вештина, које ће држати представници Универзитета. Најбољи појединци / тимови који успешно заврше обуке, конкурисаће за старт ап средства за отпочињање бизниса.

Пријаве за учешће на обукама биће отворене до 15. августа 2021. године.

Почетком септембра крећу тронедељне обуке, а након добијања сертификата, кандидати почињу са израдом бизнис плана, њиховом  презентацијом и аплицирањем  за средства. Након тога Комисија ће изабрати најбоље планове за грантове, објаснио је директор Бизнис иновационог центра Момчило Сретеновић.

Текст Јавног позива можете пронаћи на сајту Универзитета у Крагујевцу, као и на сајту Града Крагујевца и сајту Бизнис иновационог центра Крагујевац, а за све додатне информације можете се обратити путем имејла на адресу office@bickg.rs и kzmkragujevac@gmail.com.


Фото галерија: