Јавни позив за подршку студентским иновативним, стартап иницијативама

Иновациони инкубатор Универзитета у Крагујевцу (ИИУК) у партнерству са Научно технолошким парком Чачак (НТП Чачак) и у сарадњи са другим актерима из Иновационе заједнице Шумадије и Западне Србије започињe реализацију Програма подршке студентским стартап иницијативама. Програм се реализује захваљујући подршци  Министарства науке, технолошког развоја и иновација (НИТРА). 

Текст јавног позива са комплетним информацијама можете наћи на овом линку.

Циљ Програма је да се препознају и подрже иновативне стартап идеје са највећим развојним и тржишним потенцијалом, које развијају и реализују студентски стартап тимови са Универзитета у Крагујевцу, како би постале успешне, брзо растуће стартап компаније. 

Програм је конципиран на начин да не омета редовне студентске обавезе

У програму могу учествовати студентски тимови, или студенти појединци, свих година и нивоа студија са факултета Универзитета у Крагујевцу са територије Крагујевца и Јагодине, који имају иновативне стартап идеје које желе да развију и реализују. Такође могу учествовати и студенти појединци који немају пословну идеју, али који желе да се прикључе колегама са идејама и дорпинесу својим компетенцијама.

Заинтересовани студенти и студентски стартап тимови пријаву могу поднети до 15. марта путем овог линка.

Бенефити ућешћа у програму су:

  • Учешће у супер-практичним и интерактивним радионицама, на којима ћеш уместо теорије радити на развоју различитих аспеката своје бизнис идеје
  • Структуирано менторство од стране афирмисаних ментора из иновационог екосистема, који ће те водити кроз процес развоја, тестирања и валидације стартап идеје, развоја пословног модела, као и развоја прве верзије производа/услуге. 
  • Простор за заједнички рад стартап тимова
  • Подршка у припреми конкурсне документације и приступу програмима подршке стартапима који подразумевају финансирање даљег развоја, као и даљу стручну подршку.
  • Подршка у виду пословног повезивања у оквиру пословне, иновационе и инвеститорске заједнице.
  • Стручне услуге у области права, финансија и заштите интелектуалне својине.
  • Подршка за формирање избалансираног стартап тима.

За сва додатна питања можете се обратити путем мејла inkubator@uni.kg.ac.rs, или телефона 069/606-952 (контакт особа - Немања Јовичић, координатор Иновационог инкубатора Универзитета у Крагујевцу).