Дан науке и иновација у Крагујевцу

У оквиру пројекта „Србија земља науке, земља иновацијаˮ иницираног од стране Министарства науке, технолошког развоја и иновација, у уторак, 26. марта са почетком у 14.00 часова у свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу биће одржан Дан науке и иновација.

Овај пројекат реализује се са циљем подизања свести о значају улагања у науку, технолошки развој и иновације, као и потенцијалу који оне носе за нашу земљу.

Фонд за иновациону делатност, Фонд за науку и Центар за промоцију науке, током Дана науке и иновација, организоваће разноврсне активности са циљем да мотивишу присутне да активно учествују у стварању и примени иновативних решења и научних достигнућа, како у професионалном, тако и у свакодневном животу.

Дан науке и иновација присутнима ће пружити прилику да:

  • Стекну увид у најновије иницијативе, програме подршке, изворе финансирања, пореске олакшице, ресурсе и инфраструктуру истраживачког и иновационог екосистема који су стално доступни у оквиру релевантних институција;
  • Присуствују демонстрацијама и презентацијама најновијих иновација и научних открића;
  • Упознају се са детаљима Такмичења за најбољу технолошку иновацију 2024, које се као државни пројекат одржава од 2005. године, а реализује га Организациони тим са Технолошко-металуршког факултета у Београду и Факултета техничких наука у Новом Саду;
  • Повежу се са кључним особама из области науке и технологије.

Агенду програма можете погледати овде.

Са задовољством Вас позивамо да се придружите Дану науке и иновација и постаните део овог значајног подухвата!

Молимо вас да своје присуство догађају потврдите путем следећег линка до понедељка, 25. марта до 17.00 часова.