Вести


Поводом обележавања Међународног дана студената, 14. новембра 2020. године студенти Универзитета у Крагујевцу у сарадњи са ОПЕНС-ом организовали су дебатни турнир на тему „Нови кораци у старим ципелама”.

опширније

опширније

Јавни конкурс Фонда Др Зоран Ђинђић за предлагање кандидата за доделу годишње Награде Др Зоран Ђинђић за најбољи дипломски рад, завршни рад на мастер академским студијама или магистарски рад из филозофских и социолошких наука за 2020. годину.

опширније

Британски савет је објавио позив истраживачима у раној каријери да се пријаве за два онлајн програма обуке

опширније

Конкурс за упис на једноипогодишње мастер академске студије (90 ЕСПБ) при Универзитету у Крагујевцу 2020/2021.

опширније

У Градској управи Града Крагујевца, 9. новембра 2020. године, потписан је Споразум о сарадњи између Универзитета у Крагујевцу и НАЛЕД-а.

опширније

Представници Универзитета у Крагујевцу, највеће британске железничке асоцијације Rail Alliance и чланови Кластера, 6. новембра 2020. године одржали су састанак поводом разматрања могућности за сарадњу.

опширније

Универзитет у Крагујевцу, у петак, 13. новембра са почетком у 14 часова, реализује пројекат Велики научни парк, у онлајн формату. Научници са Природно-математичког факултета и Факултета инжењерских наука извешће научне експерименте из области машинства, физике и хемије, а сви заинтересовани моћи ће да прате пренос извођења експеримената на фејсбук и инстаграм страницама Универзитета. Пројекат финансира Центар за промоцију науке.

опширније

опширније

Велики изазов данашњице лежи у постизању значајног напретка ка очувању животне средине кроз јачање климатске неутралности и социјалних иновација у градовима. То подразумева искоришћавање постојећих истраживања и иновација, валоризацију доступног знања у Европи и коришћење социјалних, финансијских и технолошких иновација за заједничко креирање, тестирање и примену системских, интегрисаних решења и технологија у градовима.

опширније